Semangat-Semangat!!!

Jangan Memperkecilkan Kemampuan mu... Kerana Kekuatan Tidak Tertumpu Pada Fizikal, Tetapi pada akal fikiran mu.. Berapa Ramai Org Yang Sempurna Fizikal Tetapi Sakit Akal Fikirannya...

epy bday ija....


Assalamualaikum.....

Alhamdulillah.... walaupun kehidupan ini bukan lah mudah untuk dilalui... setiap titisan air mata yg mengalir memerlukan kekuatan hati dan ketabahan hati yang perlu dilalui dan diharungi.... maka betul lah ibu kata.... orang yang berjaya bukan orang yang berhenti menagis tetapi orang yang sentiasa tabah dijalannya...

Permulaan 2015 yang membahagiakan... apabila semua insan tersayang berada disisi wpun jauh di mata... namun sentiasa dekat dalam doaku..... dengan beribu penantian yang tak pasti.... moga apa yang Allah beri bayangan ini menjadi satu harapan yang pasti.... bertambah pula kehadiran yang dinanti setelah hampir setahun melalui kehidupan berumah dan bertangga...

HAPPY BIRTHDAY IJA.... Moga kuat... tabah...panjang umur... murah rezeki... di permudahkan semua urusan dunia... begitu juga urusan akhirat...

antara senyuman... tangisan.... kebahagian... kekuatan

Cincin Tunang, Nikah, Anniversary, Birthday Dll.... Murah dan Chantik

Salam...

Kalau sebelum ni saya kongsikan Bridal, Photographer dan MC (Johor Bahru) yang best untuk majlis kawen anda.... sekarang nak kongsi cincin yang cantik untuk majlis-majlis penting korang k.... kot la berminatkan....
ni sy kongsikan link Bridal, Photographer dan MC (Johor Bahru)

Photographer : https://www.facebook.com/PhotoelementPhotography
Bridal :   https://www.facebook.com/mira.edura

MC : 0137888776 (dia ni memang best tau.... sangat kreatif....)










Jika berminat boleh la tinggalkan pesanan kat sini atau whtsapp/call (019-4364591)
Terima Kasih :)

Destinasi cinta....

Salam....

Sudah terlalu lama tidak menulis sesuatu di blog usang ini..... kerana kesebukan dunia yang tiada penghujungnya.... Namun Alhamdulillah..... kesibukan itu menyebabkan saya sudah bergelar seorang Isteri.... destinasi baru dan tanggungjawab baru....

Alhamdulillah.... segalanya berjalan dengan lancar... namun.... kita hanya manusia biasa... yang tak mungkin juga sempurna.... kerana kesempurnaan itu milik Allah..... Bagi saya perkara yang kita sudah sedaya upaya berusaha namun masih tidak membuahkan hasil.... itu bukan tidak sempurna.... tapi itulah yang terbaik buat kita...

Bagi mereka yang berada di sekitar Johor Bahru.. yang mencari Bridal, Photographer, MC untuk majlis bersejarah.... saya nak share dengan kamu semua sebab mereka sangat2 best.... sangat puas hati.. dan duit yang dilaburkan tu rasa sangat lah berbaloi... baloiii..... sebab saya dah tengok macam-macam cerita ngeri dari bridal... yg cakap lain hasil lain..... dri Photographer yg janji tinggal janji.... yg amik gambbar asik tengok berapa keping gambar..... dan dri MC yg ala2 pop yea yea.... hehehe

Bagi Ayah, Ibu, Abang dan keluarga, Adik, saudara mara..... sahabat yang hadir... saya sngt terharu dan terima kasih.... fmly yang bertungkus lumus untuk semua ni... dan kepada seluruh persatuan anak minang negeri johor... yang turut bergontong royong menjayakan majlis saya.... terima kasih yang tak terhingga.... kepada yang memberi hadiah..... terima kasih... kerana dengan hadiah anda... saya mengisi kekosongan rumah saya.... :) namun.... bagi sahabat kesayangan saya... yang tidak hadir.... doakan saya.... Apa yang paling best.... rakan blog yg saya x kenal pun ade datang... rakan fb yang kenal kat FB jew pun datang.... jumpa bagi tau.. saya rakan FB,.... rakan Blog.... best la korang....  tp kita x sempat amik gambarkan..... apa pun terima kasih sngt....

28-03-2014

Terciptanya janji antara saya (Eliza) dan suami (Mohd Syazuan) di saksikan tetamu yang ramai..... di masjid Laksamana Skudai Johor.... Baju dan tudung hasil sentuhan saya sendiri.... sangat rasa puas dan lega.... rasa lain bila kita boleh sediakan baju n tudung nikah kita sendiri.... rasa dia lain sngat... tentulah jimat sangat.... owh... hantaran pun sy wat sendiri.... hehehe untuk yang tersayangkan.... semua hasil sentuhan sendiri.... Bridal Leenz's .... saya sangat puas hati ngan bridal ni.. mak andam saya Mira.... so kalau korang masih tercari... try la... orgnya muda lagi.. kecik...kalau tngk mcm x meyakinkan... tp... saya sangat puas hati dengan dia.... mudah untuk berbincang.... harga pun x lah mahal..... Photographer saya adalah suami kepada mira... hehehe ni link untuk Photographer

https://www.facebook.com/PhotoelementPhotography
dan yang ini untuk Bridal
https://www.facebook.com/mira.edura
MC : 0137888776 (dia ni memang best tau.... sangat kreatif....)

Gambar Nikah

Malam Berinai : Baju Minang & Songket Melayu
Baju Sanding 

Baju Potong Kek

Tarian Minang dan Zapin oleh Anak2 Persauan Minang Kampung Melayu dan Masai
terbaik ok!!!! tq22222

Lirik Lagu Kupilih Hatimu

ku pilih hatimu tak ada ku ragu
mencintaimu adalah hal yang terindah
dalam hidupku oh sayang
kau detak jantung hatiku

setiap nafasku hembuskan namamu
sumpah mati hati ingin memilihmu
dalam hidupku oh sayang
kau segalanya untukku

janganlah jangan kau sakiti cinta ini
sampai nanti di saat ragaku
sudah tidak bernyawa lagi
dan menutup mata ini untuk yang terakhir

setiap nafasku (setiap nafasku)
hembuskan namamu (hembuskan namamu)
sumpah mati (sumpah mati)
hati ingin memilihmu (ku milikmu)
dalam hidupku oh sayang
kau segalanya untukku ooh

janganlah jangan kau sakiti cinta ini
sampai nanti di saat ragaku
sudah tidak bernyawa lagi
dan menutup mata ini untuk yang terakhir

oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini
sampai nanti di saat nafasku
sudah tidak berhembus lagi
karena sungguh cinta ini cinta sampai mati

tolonglah jangan kau sakiti cinta ini
sampai nanti aku tidak bernyawa lagi
dan menutup mata ini untuk yang terakhir

oh tolonglah jangan kau sakiti hati ini
sampai nanti di saat nafasku
sudah tidak berhembus lagi
karena sungguh cinta ini cinta sampai mati
cinta sampai mati

Ketika ini...(selasa, 24/09/2013 , 1.45am)


Sesungguhnya di ketika ini....
diriku sangat gelisah
ingin ku teriak pada dunia
akan perjalanan hidupku

aku pelajari...
ujian itu datang dengan kekuatan yg Allah berikan....
namun.... mengapa aku masih berundur

Aku menyedari....
di saat aku sendiri....
aku tidak bersendirian
Allah itu sentiasa ada buat ku...
namun.... mengapa aku masih gelisah...

apakah jawapan di setiap apa yg aku rasai ini...?

"aku menjauhkan diri dengan Allah terlalu lama..."
"aku masih tidak khusyuk dalam ibadah ku..."
"aku masih tidak istiqamah dengan apa yg aku lakukan"

*ku harus pelajari.... di saat aku merasai aku sedang memiliki....
namun... sebenarnya... aku tiada...

sahabat.... doakan aku... di saat aku terlalu gelisah....
ingat kan aku... di saat aku terlalu lalai...
dekati aku.... ketika aku tidak mengenali diri ku sendiri...
nasihati aku jika aku tidak berada di landasan yang di redhai....
kerana aku sereng terlalai...